mini-FOTOMARATON

Den 29/10 kommer Bodens Fotoklubb organisera en fotomaraton, följande Stockholms exempel

En fotomaraton går ut på att lösa fotografiska uppgifter i en viss tid och lösningar kommer att bedömas av en jury och vinnare per uppgift och totalvinnare koras.

Maratonet kommer att börja med samling och anmälan till tävlingen på Centerpartiets lokaler på Hellgrensgatan i Boden.
Anmälningsavgift är 20 kr och alla anmälningsavgifter går oavkortad till priser.

Klockan 9:00 får man ett kuvert med tre kuvert som innehåller uppgifterna. Man öppnar kuvert 09 och får sin första uppgift och lösningen på uppgiften måste vara klar innan 09:45, därefter öppnar man nästa kuvert och so vidare.
Man har 45 minuter per uppgift!

Klockan 11:15-11:45 är insamling av första bilderna, återigen på Hellgrensgatan.

VIKTIG! Du får enbart ha tre bilder i kameran, alla uppgifter måste vara lösta i rätta timmen, annars diskvalificeras bilden. Ingen editering tillåten även om kameran t.ex. tillåter det.

Därefter får deltagarna ta sig an de tre nya uppgifter som måste vara klara till 14:45 där vi träffas på Hellgrensgatan för insamling av bilderna och där juryn gör sin bedömning av de.

När juryn är klart (preliminärt 16:30) kommer vinnarna koras i alla kategorier och de första tre får pris

Bedömning

• Bedömning kommer att vara av tre oberoende personer som inte är deltagare av maratonet.
  • Bedömning kommer att vara angående kreativitet av lösningen, tekniska kvalitén och helhetsintrycket.
  • Om bilder får lika poäng väljs vinnaren av juryn.
  • Bilder kommer att vara anonymiserade att förhindra fördelar

• Bilden för uppgiften måste vara tagen i ”passande” tiden
  • Inga filter eller redigering
  • JPG
  • Ingen panorama eller HDR, även om det finns i kameran
  • Alla digitala medier är välkomna, Polaroid i viss mån, hör av er innan
  • Deltagandet ensam eller i team tillåtet.

Förtäring

• Vi bjuder på kaffe och lite kakor vid klubblokalen

host-2016-affisch