Sportlovs-mara

Den 11/3 kommer Bodens Fotoklubb organisera en fotomaraton, följande Stockholms exempel

En fotomaraton går ut på att lösa fotografiska uppgifter i en viss tid och lösningar kommer att bedömas av en jury och vinnare per uppgift och totalvinnare koras.

Maratonet kommer att börja med samling och anmälan till tävlingen på Centerpartiets lokaler på Hellgrensgatan i Boden.
Anmälningsavgift är 20 kr och alla anmälningsavgifter går oavkortad till priser.

VIKTIG! Du får enbart ha lika många bilder i kameran som uppgifter, alla uppgifter måste vara lösta i rätta timmen, annars diskvalificeras bilden. Ingen editering tillåten även om kameran t.ex. tillåter det.

Vi träffas igen på Hellgrensgatan för insamling av bilderna och där juryn gör sin bedömning av de.

När juryn är klart (preliminärt 16:00-16:30) kommer vinnarna koras i alla kategorier och de första tre får pris

Bedömning

• Bedömning kommer att vara av tre oberoende personer som inte är deltagare av maratonet.
  • Bedömning kommer att vara angående kreativitet av lösningen, tekniska kvalitén och helhetsintrycket.
  • Om bilder får lika poäng väljs vinnaren av juryn.
  • Bilder kommer att vara anonymiserade att förhindra fördelar

• Bilden för uppgiften måste vara tagen i ”passande” tiden
  • Inga filter eller redigering
  • JPG
  • Ingen panorama eller HDR, även om det finns i kameran
  • Alla digitala medier är välkomna, Polaroid i viss mån, hör av er innan
  • Deltagandet ensam eller i team tillåtet.

Förtäring

• Vi bjuder på kaffe och lite kakor vid klubblokalen