Minifotomara 4 november

Vinnare av maraton i mars 2017

Bodens fotoklubb arrangerar fotomaraton i två klasser. En för skolungdom och en för övriga deltagare. Även icke medlemmar är välkomna. Det kostar inget att delta. Fyra teman kommer att delas ut och man har en timme per tema på sig innan fotot ska lämnas in. Tävlingen avslutas med prisutdelning ca 15:00.

Det går lika bra att använda mobilkamera som en avancerad systemkamera. Fotot du lämnar in som tävlingsbidrag efter varje timme får inte vara redigerat och ska vara fotat under den timme temat gäller.

Välkommen att utmana din kreativitet!
Vi håller till i Centerns lokal på Hellgrensgatan 4 – Öppnas 9.30
Första start 10:00. Kom i god tid!

Publicerat i Meddelande | Lämna en kommentar

Brutus Östling på biblioteket!

Torsdag 19 oktober bjuder biblioteket in till en spännande fotokväll med en av världens främsta fågelfotografer – Brutus Östling. Han berättar och visar bilder på fåglar från världens alla hörn.
Ingen föranmälan behövs och inträdet är gratis! Insläpp från 18:30 via gamla biblioteksingången. Förevisningen startar 19:00.
på Kungsgatan 51 – snett emot ingången till COOP.

Läs mer

Brutus egen hemsida

Publicerat i Meddelande | Lämna en kommentar

Förändringar

Som ni kan se så händer det en del på hemsidan.
Många saker har fallit in på rätt plats så att säga och en del saker har helt försvunnit från sidan, men en sak är säker, det sker en förändring i rätt riktning.

Det som hänt nu är att sidor hamnat under rätt meny, samt att det tillkommit en del sidor som vi tror  kommer uppskattas.

Under länkar bland annat kan du hitta foto kurser från olika större aktörer där du i egen takt kan se en film och lära dig bemästra dina kunskaper.
Så vi hoppas du får ut någonting av ditt besök på hemsidan
Feedback är alltid bra att få, så skriv gärna vad du tycker om sidan hitintills till
info@bodensfotoklubb.se 
/ Elisabeth vid datorn

Publicerat i Tips | Lämna en kommentar

Hemsidan

Hej på er alla.
Som ni ser finns det störningar på hemsidan, så jag har skapat en sida i menyn med namnet KOMMANDE AKTIVITETER 2017, så där kan ni se de som kommer härnäst  och till årets slut.
Har ni frågor så är det bara höra av er.

Som sagt så tar det sin tid att bygga om en hemsida och många saker kan inträffa på vägens gång, så även denna gång som inte blev ett undantag.
Hoppas ni har överseende med detta.

/ Elisabeth

Publicerat i Meddelande | Lämna en kommentar

Hemsidan genomgår en förändring

Hej på er alla.
Som ni ser så håller vi på att göra om hemsidan, så det kommer finnas störningar en tid framöver då hemsida tar tid att göra om.
Hoppas ni har överseende med detta.

Tack på förhand
Bodensfotoklubb

Publicerat i Meddelande | Lämna en kommentar

Lite info

Hej kära medlemmar!

Elisabeth och jag sitter just nu på Opalen och pratar lite fotoklubb.

Det verkar som att det har blivit lite frågetecken och att folk blev lite sur över hur några saker hanteras…respektive hur de tror att de hanteras.

Det ska ha skickats flera mail till mig med förslag till aktiviteter. De har inte kommit till mig. Så kanske de hamnade i spamfolder eller det var fel email.

I alla fall finns det några områden vi måste bli bättre på och några är redan påbörjat.

1. Medlemsregister

Efter några år av lite kaos håller vi på uppdatera registret och därefter lägga in den på sidan i ett bättre format. Olle är ledande i frågan.

2.Hemsidan

Den äri mångas ögon…och mina…inte optimal för ändamålen vi har med klubben. Det ska inte vara som en blogg. Kalendern behöver större utrymme osv. Elisabeth kommer att titta på möjliga alternativ till design av sidan, mm. Skriv gärna era tips/önskemål på mail (johansson.elisabeth@hotmail.com).

3. Evenemang/fotofika

Det kom återigen önskemål upp att vi har någon form av tema på varje fotofika. Problemet ssom jag ser är att 1. Någon måste organisera det. 2. Ungefär hälften av alla medlemmar vill ha fotofika utan tema då och då…just för at surra.

Utöver det önskemål att vi har flera utflykter.

Det vi än så länge har kommit fram till är att Elisabeth tar ansvaret för utflykterna, dvs tar emot idéer för de och planerar in de i schemat. HON ÄR INTE ANSVARIG ATT PLANERA SJÄLVASTE UTFLYKT! Det får den stå för som har idén.  Om Elisabeth har tid hjälper hon gärna till.

Jag, Andreas, tar emot idéer för fotofikat och utbildningar. Men…kom gärna med förslag till föreläsare och/eller upplägget hur man kan eller ska förmedla det hela. Vi har mycket kunskap i klubben och jag kännertill många utanför klubben som kan berätta något men inte allt. Jag bokar gärna in era föreläsare, organisera föreläsare jag känner till, men jag har inte tid att hålla i föreläsningar i utsträckningen jag gjorde förut. Skick era idéer oxh förslag till mig via mail (info@abergstorpfotografi.se).

Jag fördelar de vidare till Elisabeth mm för vidare planering.

4. Tema-fotofika

Kommer att återuppstå. Det betyder att vi alla tar med oss tankar och ideer samt bilder till ett särskild tema till en fotofika. Elisabeth kommer att skriva in det i kalendern ett halvår i förväg.

Kom gärna med flera synpunkter och idéer till antingen mig eller Elisabeth.

Vi behöver fler som engagera sig i klubben…som vill hålla föreläsningar, workshops eller kanske organisera en utflykt.

Hälsningar

Elisabeth & Andreas

 

Publicerat i Meddelande | Lämna en kommentar

Fotoutflykt Edefors 14/10-2017

Nu finns möjlighet att anmäla sig till fotoutflykten till Edefors.
På plats kommer Jan Öhrvall guida oss genom en tid av historia och minnen

Samling kommer ske vid Dollarstoreparkeringen i Boden, samåk i möjligaste mån.
Detta är en fotoutflykt riktat till fotoklubbens medlemmar

 

 

 

 

 

Datum: 14/10-2017
Tid för samling: 09.00
Plats: Dollarstore

Anmälan skickas till  info@bodensfotoklubb.se
Märk med: Delta Edefors, namn och telefon nummer
För frågor kontakta
Elisabeth Johansson
070 3382267

Publicerat i fotoutflykt | Lämna en kommentar

Utflykt med Oulo fotoklubb

Vi får besök av fotoklubben i Uleåborg kommande helg. Vi ska träffas vid Boden C lördag 19/8 kl 10.00. Tanken är att vi ska besöka bl a Degerbergsanläggningen, Rterocaféet värnen vid Sundsbron samt Havremagasinet (emkaffe). Den här dagen är det Håkan som är klubbens representant. På söndag blir det en utflykt till Storforsen där Andreas representerar klubben. Självklart är alla medlemmar välkomna att delta i aktiviteterna.
 
_________________________________________________________
 
Publicerat i Meddelande | Lämna en kommentar

Höstutflykt till Björkliden 15-17/9 2017

Hej allihopa!

Som några redan har sett har Gällivare-Malmberget fotoklubb (GMF) en utflykt till Björkliden 15-17/9 där de hyr en stuga tillsammans och gör gemensamma utflykter i och runt Björkliden.
Några av våre medlemmar hänger med där men stugan räcker inte till för efterfrågan så att vi har bestämt oss att också hyra en stuga och ha en gemensam utflykt med GMF.

Tanken är att man tar sig till Björkliden fredag den 15/9 och reser tillbaka till Boden 17/9.

Än så länge har vi i styrelsen inte bestämt vem som ska hålla i trådarna för denna utflykt men vi återkommer så snart det är klart.

Beroende på hur många som vill hänga med till fjälls och fota höstfärgarna måste man ju välja stugan och med det priset per skalle.

GMF och vi ska försöka att samordna även gemensamma kvälls aktiviteter med middag, grillning osv.

För de som vill ha en längre tur till fjällen och kanske sova över i Gällivare har GMF skickat rekommendationer om boende med rabatt för fotoklubbsmedlemmar.

Kolla i medlemsdelen där det kommer att finnas samlat en sida med all information.

Intresseanmälan till vår ordförande för preliminär planering HÄR

 

OBS! Utflykten är enbart för betalande medlemmar.

 

Publicerat i fotoutflykt | Lämna en kommentar

6/8 Trollforsen

Hej allihopa!

Som vi kom överens igår vid fotofikat kommer vi att träffas

6/8 2017 08:00 vid Havremagasinet

för gemensam avfart till Trollforsen. Samåkning organiseras på plats. Joakim tar med sig 2 säck med kol men var och en måste ta med sig det de vill ha på grillen och drickbart.

För information om Trollforsen får jag hänvisa till Google. De som har varit där var begeistrade.

På hemvägen, om andan faller på gemensam lunch i Älvsbyn om man har lust. ”Ricky” har öppen på kvällen. Om de vet i förväg hur många som kommer kan de fixa buffet. 

Om ni undrar över något: mail till mig eller på Facebook i evenemanget

Hälsningar 

Andreas

Publicerat i Meddelande | Lämna en kommentar